perjantai 1. kesäkuuta 2012

Varjeltu vieras

Olin tänään käymässä Oslon raatihuoneen pihassa sijaitsevassa viisumitoimistossa, ja ihmettelin kun ensin vastaan tuli autoista ruuhkaantunut Rosenkrantz' gate. Sitten huomasin osan teistä olevan suljettuna normaaliliikenteeltä, joka ilmeisesti oli aiheuttanut ruuhkan. Satamassa päin näytti olevan tolkuton määrä eri medioiden pakuja, ja sitten huomasin aitaukset ja aseistetut poliisit. Pihassa oli epäilyttävän paljon mustia autoja, joten ajattelin kyseessä olevan jokin erityisen tärkeä henkilö tai muu kokoontuminen.
No, ei sen ihmeempää kuin Hillary Clinton pitämässä lehdistötilaisuutta raatihuoneella. Kaikkeen sitä täällä Oslossa törmääkin ihan sattumalta.

Jaa miksi olin käymässä viisumitoimistolla? Pääsen ensi viikolla aloittamaan matkan josta olen haaveillut jo jokusen vuoden. Isäni teki reissun 12 vuotta sitten ja on taas lähdössä, ja minä päätin liittyä seuraan silläkin uhalla että juuri tuli muutettua Norjaan ja oman firman aloitus on vielä kesken.

Luvassa on legendaarinen Trans-Siperia eli junamatka halki Venäjän! Teemme reissun takaperin, eli lennämme ensin Tyynenmeren rannalle ja palaamme sieltä länttä kohti parin pysähdyksen kautta. Venäjän kielen taito on minulla täysin nolla, mutta onneksi matkaan lähtee edes yksi kielitaitoinen ja matkalla on hyvää aikaa opetella :)

3 kommenttia:

 1. Vau Sanna. Hyvää (ja turvallista) matkaa, tuskin maltan odottaa matkakuulumisia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Reissulle on perusteilla oma blogi mihin ollaan kerätty kaikenlaista informaatiota ja kaikki matkaseurueen jäsenet pääsevät julkaisemaan, joten halutessaan pääsee sitäkin seuraamaan minun tänne päivittämien kuulumisten lisäksi :)

   Poista
 2. Turvallista ja hyvää matkaa ! Odotan matkapäiväkirjaa ja jänniä juttuja :)

  VastaaPoista