maanantai 11. kesäkuuta 2012

Trans-Siperia osa 1: Tyynenmeren rannalla

Matkaa on nyt takana kolme vuorokautta, ja siinä ajassa olen joutunut hyvin kauas kotoa tänne Tyynenmeren rannalle. Japani olisi ihan vieressä, eikä Alaskaankaan kovin pitkä matka ole. Tässä on hieman kuvasatoa tähänastisesta seikkailusta, ja lisää kuvia ja tarinoita voi seurata meidän matkaseurueen blogista. En tiedä milloin taas pääsen tätä blogia päivittämään, niin tässä on kertarykäyksellä isompi satsi.

Tolstoi-juna vei meidät Kouvolasta Moskovaan yhden yön aikana, eli pääsimme testaamaan makuuvaunuja. Yläpeti tuntui aluksi hurjan kapealta, mutta lopulta siihen tottui eikä junan heiluminenkaan häirinnyt unia. Vessakin oli onneksi siisti ja tilava.

Moskovassa meillä oli muutama tunti aikaa, ja tarkoitus oli käväistä Punaisella torilla, mutta se oli valitettavasti suljettu, joten tyydyimme kiertämään sen ympäristöä. Moskovan metrokin tuli kokeiltua, eikä se ollut niin ruuhkainen mitä odotimme. Lopulta lähdimme pimeällä taksilla lentokentälle, ja näimme samalla paikallista liikennekulttuuria. Kuski kertoi matkan aikana koko elämäntarinansa meidän venäjän kielen taitoiselle matkakumppanille ja oli kuulemma kehunut, miten hyvin kaikki oli silloin Neuvostoliiton kurin aikana.
Lento Vladivostokiin kesti yli 8 tuntia jonka aikana minun oli tarkoitus nukkua, mutta ei siitä tullut mitään tarjotusta tyynystä ja huovasta huolimatta. Onneksi Aeroflotin tarjoilut (illallinen ja aamupala) olivat hyvät ja näytöltä saattoi katsella leffoja tai, kuten minun tapauksessani, Simpsoneja.

Vladivostokissa huomasin heti olevani Aasiassa käydessäni lentokentän kyykkymallisessa vessassa. Viehättävä bussi vei meidät kaupunkiin, jossa olemmekin nyt kävelleet pari päivää harmaassa ja sumuisessa/sateisessa säässä. Olemme käyneet sukellusvenemuseossa ja ihmetelleet patsaita. Kaupungin keskustan kadut ovat täyden pintaremontin alla, kun julkisivut kiillotetaan Putinin syksyistä vierailua varten.2 kommenttia:

  1. Ai hitsi, en ole koskaan mikään neukkufani ollut mutta näitten kuvien perusteella tekisi mieli lähteä sinne reissaamaan! Todella erinäköistä mitä olen nähnyt.

    VastaaPoista
  2. Vau, varmaan mahtava reissu! Olen täällä seurannut telkkarista sen yhden suomalaisen, Venälällä asuvan/asuneen näyttelijämiehen matkustusta Venäjän halki junalla ja se on ollut todella mielenkiintoista.

    VastaaPoista