keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Trans-Siperia osa 2: Lähtö Vladivostokista

Matka Venäjällä on kulkenut nyt Siperian halki, ja pian ollaankin jo Uralvuoriston tutulla puolella. Tällä hetkellä olemme majoittuneena Jekanterinburgissa, ja huomenna aloitamme viimeisen matkan Venäjän junassa, kunnes sitten Pietarissa vaihdamme Suomeen kulkevaan junaan.

Mutta palatakseni siihen mihin viimeksi jäin. Vladivostok pysyi hyvin harmaana ja sateisena, joten lähtöpäivä ei poikennut edellisistä. Tiistai 12.6. oli ainakin meidän tietojen mukaan Venäjän itsenäisyyspäivä, mutta se ei kyllä näkynyt mitenkään katukuvassa tai televisiossa, ja paikallisetkin olivat ihan ihmeissään kun onnittelimme heitä päivän johdosta. Meidän Trans-Siperian junalla oli lähtö vasta illalla, joten tuhlasimme aikaamme kävellen kaupungilla kaupoissa, kahviloissa, sotamuseossa ja akvariumissa (ja tämän sateessa kävelyn ansiosta matkaporukassamme levisi myöhemmin pieni flunssa-aalto, joka taas muistutti hyvien varusteiden tärkeydestä).

Rossija-juna, jolla aloitimme varsinaisen Trans-Siperian, ei ainakaan meidän vaunussa poikennut juurikaan Tolstoi-junasta. Hytistä löytyi lisäherkkuna "televisio" joka pyöritti tiettyä musiikkivideo- ja elokuvalistaa. Junassa tuli vietettyä kolme yötä, jotka kuluivat lähinnä maisemia ihmetellessä, samovaarista teevettä hakiessa ja junan heilumiseen tottuessa. Asemapysähdykset tarjosivat tilaisuuden jaloittelulle ja mahdollisesti ruoka-/juomavaraston täydennykselle.

Jatkan Rossija-junan kuvilla ja matkan jatkokertomuksilla sitten kun taas pääsen tietokoneelle plaraamaan lähes 1,5 tuhannen kuvan kokoelmaa (joista tosin suuri osa on "tutkielmia junan ohi vilahtelevista sähkötolpista"). Tässä kuitenkin jo hieman esimakua :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti