maanantai 20. elokuuta 2012

Kesän kuulumisia


Huh. Koti tuntuu kovin hiljaiselta nyt, kun kesän viidennet vieraat ovat kotiutuneet takaisin Suomeen. Trans-Siperian matka päättyi juhannuksen tienoilla Suomeen, josta Norjaan palattuani ei ole tylsää hetkeä ehtinyt tulla. Venäjän kuvia tulee jossain vaiheessa lisää joko tänne blogiin tai jonnekin nettigalleriaan, mutta nyt listaan tiivistelmän kesän tapahtumista.

- Viikonloppuvaellus Kikutstualle, joka alkoi metroajelulla 1-linjan päätepysäkille keskelle metsää. Sää oli melko sumuinen ja sateinen, joten tällaiselle keltanokalle riitti haasteita purojen, lammikoiden ja soiden ylityksissä. Onneksi majapaikassa odotti lämmin sauna ja runsas illallinen, joten siellä nukutun yön jälkeen oli mukava jatkaa matkaa.


- Saariristeilyä ja tutuissa turistikohteissa vierailua.


- Blues-risteily Oslonvuonolla. Tarjolla oli hyvää musiikkia ja katkarapu-majoneesileipiä niin paljon kuin niitä vain jaksoi väsätä ja syödä.


- Hautajaiset ja häät samana päivänä Suomessa. Menneen muistelua ja tulevan suunnittelua. Rakkaita läheisiä ja ihania ystäviä.


- Elisabeth Lid Trøenin keikka Oslo Jazzfestivalin yhteydessä. Nuori norjalainen saksofonisti tempaisi yleisön mukaansa, ja kvartettiin kuuluneet kumaraselkäinen pianisti ja hikinen basisti tekivät myös lähtemättömän vaikutuksen.


- Hyvän ruoan, juoman ja seuran humalluttava yhdistelmä. Myös säät suosivat, ja kävimme eilen helteisenä sunnuntaina piknikillä Langøyene-saarella. Heitin siellä koko kesän säilyneen talviturkin Oslonvuonon meriveteen.


Kesä on ollut mahtavaa tapahtumarikasta aikaa. Nyt on kuitenkin aika ryhtyä arkisiin puuhiin kuten kotitöihin ja yritystoiminnan pyörittämiseen. Sekään ei olisi pahitteeksi, jos saisin kesän herkuttelusta kertyneet kilot karisteltua pois, mutta siihen urakkaan alan vasta sitten kun tulevan viikonlopun Grünerlokka mat- og mikrobrygg Festival on ohi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti