keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Viikonloppukävelyllä


Kävimme viime lauantaina kävelemässä aurinkoisen sään kutsumana. Nousimme St. Hanshaugenin puiston huipulle, joka ei valitettavasti ole paras paikka maisemien ihailuun kaikkien ympäröivien puiden takia. Ehkä maisemia olisi löytänyt paremmin jostain sivummalta. Puisto on ollut jo 1800-luvulta lähtien suosittu juhannuksen viettopaikka, ja ilmeisesti täällä poltetaan joka vuosi juhannuskokkoa.


Puistosta laskeuduimme Bislett Stadionin ohi Josefines gatelle, jossa sanonta "kotini on linnani" on tulkittu hieman liian konkreettisesti. Kadun varressa näkyy vieri vieressä pröystäileviä omakotitaloja linnatorneineen ja suihkulähteineen. Ottaen huomioon vielä Oslon tämänhetkisen pahimman kuplan asuntojen hinnoissa kautta aikain, nämä talot eivät lähde ihan pikkurahalla.


Linnojen jälkeen eteemme avautui yllättäen ihmisten täyttämä Bogstadveien, ja tajusimme löytäneemme tiemme täysin sattumalta "bilfri markedsdagenille" eli liikenteeltä sulketulle kadulle, johon kadun varrella sijaitsevat kaupat olivat tuoneet omat myyntikojunsa esille. Tapahtuma oli levittäytynyt koko kadulle arviolta 10 korttelin pituudelle. Valkyriegatan kohdalla oli lisäksi oma pieni toritapahtuma Bondens marked, jossa paikalliset tuottajat myivät mm. juustoa ja hunajaa.

Bondens marked on suureksi iloksi toistuva tapahtuma, joka vaihtaa paikkaansa joka viikko kiertäen muutaman paikan välillä. Ja tämän aikataulun mukaan katutapahtuma järjestettäisiin uudestaan syksyllä. Enää meidän ei tarvitse luottaa moukan tuuriin, vaan voimme mennä noihin tapahtumiin ihan suunnitellusti :)

3 kommenttia:

 1. Onpa Oslossakin jo keväistä, kohta mekin taas tullaan kotiin. Toivottavasti olette sopeutuneet mukavasti Norjaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä on luonto herännyt eloon, mutta lämpötilat ei vielä kohoa kauas nollasta, ja sateella saattaa tulla vähän räntääkin. Ja kiitos hyvin ollaan sopeuduttu, enää pitäisi joku keskusteluryhmän tapainen kielikurssi käydä ettei aina ekana turvautuisi siihen englantiin :)

   Poista
 2. Oslo on valtavan mukava kaupunki ja siellä riittää katseltavaa. Olen kävellyt siellä jalkani kipeiksi muutamat kerrat ja taas tekisi mieli visiitille. Kiva, kun teillä on nyt kevät ja kesä edessänne tässä uudessa kotikaupungissanne...voitte tehdä kävelyretkiä ja nauttia kesäisestä Oslosta. Kysele neuvoja Suomi-seuralta. Siellä tietävät varmasti kursseista yms.

  VastaaPoista