torstai 10. toukokuuta 2012

Kesä tekee tuloaan

Viikot ovat taas vierähtäneet ihan huomaamatta. Ensimmäiset vieraat Suomesta käväisivät tervehtimässä ja tuomassa tuliaisia, eli ruisleipää ja omaa suosikkiani Pätkis-suklaata. Fazerin sinistä löysin karkkikaupasta (kallista tietenkin) ja Pandan lakua näkyy joidenkin kauppojen valikoimassa, joten pahimman ikävän iskiessä on apu lähellä. Suomivieraiden kanssa pääsin tutustumaan lähemmin vanhoihin perhetuttuihin täällä Oslossa ja heidän hienoon kotiin kauniissa maisemissa. Pääsin myös leikkimään turistia ja ihastelemaan mm. oopperatalon backstagea ja Kon-Tiki-laivoja.

Pari viikkoa sitten saimme nauttia aurinkoisesta viikonlopusta ja vapusta, josta tuli otettua vähän kuviakin. Ensimmäisenä pari kuvaa Hyundain sponsoroimasta juoksutapahtumasta Oslon ydinkeskustan ympäri, joka oli kerännyt paljon ihmisiä paikalle. Tämä oli taas yksi niistä tapahtumista, joihin eksyimme vahingossa normaalilla kaupunkisamoilullamme.
Aurinko jatkoi paistamistaan myös seuraavana päivänä, joten lähdimme kiertämään kasvitieteellistä puutarhaa. Kovin paljon kukkaloistoa siellä ei vielä huhtikuun lopulla näkynyt, joten onpahan hyvä syy käydä siellä uudestaan myöhemmin.Vappua vietettiin kuuntelemalla puheita Youngstorgetilla ja seuraamalla torilta lähteviä kulkueita. Vappua vietetään täällä vain ja ainoastaan työväen juhlana, ja se Suomesta tuttu opiskelijoiden riehakointi ja karnevaalimeininki skumpan ja serpentiinin muodossa loistaa poissaolollaan. Kamera jäi tietenkin tuona päivänä kotiin, joten nämä ovat kännykkäkameran heikolla laadulla taltioituja kuvia.

Soittokulkueet olivat todella taitavia ja nostattivat juhlatunnelmaa, mutta jos vapulta jäi silti kaipaamaan enemmän karnevaalia, niin ensi viikon kohokohdan eli Norjan kansallispäivän (17. mai) pitäisi korjata tilanteen. Mitä nyt olen tuosta päivästä ennakkoon lukenut ja katsonut kuvia, niin Suomen itsenäisyyspäivään verrattuna siitä puuttuvat poliittinen ja sotilaallinen osuus, ja juhla keskittyy enemmän kansallispukuihin, lauluihin, koululaisten kulkueisiin ja puna-valko-siniseen väriloistoon. Tuolloin ehkä muistan ottaa kameran mukaan, kun on sentään mahdollisuus nähdä vilaus itse kuningasperheestä linnan parvekkeella.

4 kommenttia:

 1. Kansallispäivän juhlinta on täällä tosiaan jotain ihan muuta kuin suomalainen, totinen itsenäisyyspäiväpaatostelu. Juhla on iloinen ja kaikki ovat pukeutuneet liki parhaimpiinsa. Monella on se bunad eli kansallispuku tai sitten muuten vaan paremmat vaatteet päällään. Paitsi russeilla, jotka juhlivat niissä haalareissaan...
  Meilläkin on tarkoitus jälleen mennä vilkuttamaan kuninkaalle :)

  VastaaPoista
 2. Todellakin, 17.mai on ihan omaa luokkaansa ja varsinkin lasten juhla ! Toivottavasti säät ovat suotuisat, että saat kokea juhlatunnelman parhaimmillaan ! Kiva, että viihdytte Norjassa !

  VastaaPoista
 3. Hei, unohdin mainita...mun blogissa on sinulle haaste :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta ja kommenteista :) Juhlinta täällä oli kyllä erittäin iloista ja muistutti melkein Suomen vappua, isommassa mittakaavassa tietenkin. Eikä harmaus ja ajoittainen sade tuntunut haittaavan yhtään!

  VastaaPoista