keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Rattaat pyörimään

Hiljaiselo täällä blogissa kielii siitä, että tekemistä on riittänyt :)

Viime viikon 1,5 päivää kestänyt reissumme ei mennyt hukkaan (vaikkei se mennytkään täysin suunnitelmien mukaisesti, mutta yllätyksellisyys tekeekin reissaamisesta niin hienoa). Kävimme katsomassa yhtä asuntoa, joka oli ihan ok, muttei kuitenkaan täydellinen, joten kummallekaan ei tullut sitä ihastunutta "tää on just meille!" -reaktiota. Paluumatka meni hiljaisissa merkeissä, kun molemmat pohtivat juuri näkemäänsä, ja pikkuhiljaa aloimme lämmetä asunnolle.

Positiiviset puolet pulpahtelivat esille: läpi talon huoneisto, sekä ranskalainen että isompi lasitettu parveke, siisti kylpyhuone tilavalla suihkutilalla (ette arvaa miten moni kiva asunto Oslossa on pilattu pienellä suihkukopperolla), pintaremontoitu, parkettilattia, hyvä sijainti... Eikä ikkunasta avautuva näkymä puretulle talolle lopulta niin kamalan ruma ole, itse asiassa ihan nätti kasa punatiiltä urbaanissa kaupunkiympäristössä. Kyllä, pystyn helposti näkemään itseni asumassa siellä. Se ei ole haaveilemani kattohuoneisto 1800-luvun talossa ja puistonäkymällä, mutta vaikkei asunto olekaan arkkitehtuurisesti kaunis ja arvokkaan vanha, niin uskon silti viihtyväni siellä oikein hyvin.

Vuokrasopimusta ollaan siis laadittu ja nykyisestä asunnosta jätetty lähtöilmoitus. Turhista tavaroista on otettu kuvia ja laitettu ilmoituksia nettiin - esimerkiksi soittoharrastuksen lopahdettua myyn vähälle käytölle jääneen pianoni huuto.netissä.

Rattaat ovat vihdoinkin lähteneet pyörimään, emmekä ole enää pelkkien arvailujen ja suunnitelmien varassa :)

7 kommenttia:

 1. Kiireistä aikaa siis ! Onnea uudelle kodille ja elämällë täällä Norjassa - teillä on siellä pääkaupungissa varsin aktiivinen Suomi-seurakin, joten "tukijoukkoja" varmasti löytyy ja apua saa. Kaikenlaista kysyttävää ja ihmeteltäväähän sitä aina ilmaantuu, joten nämä Suomi-seurat ovat oikein hyvä asia ! Tervetuloa Norjaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Pitääkin tosiaan tutustua tuohon seuran toimintaan tarkemmin, vähäsen olen vain vilkaissut.

   Poista
 2. Hieno juttu. Näin ne asiat loksahtelevat paikoilleen. Mistä päin Osloa asunto löytyi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ydinkeskustasta vähäsen pohjoiseen, rauhallinen alue jossa asuu paljon nuoria.

   Poista
 3. Onnea uudesta asunnosta! Ja sulle olisi blogin puolella haaste jos siihen haluat osallistua. :)

  VastaaPoista
 4. Onnittelut ja tervetuloa Norjaan!

  VastaaPoista
 5. Kiitokset kommenteista ja haasteesta! :)

  VastaaPoista