perjantai 17. helmikuuta 2012

Matkaoppaat


Normaalille turistimatkalle tulee yleensä valinneeksi sen pienen taskuun mahtuvan oppaan, jossa kerrotaan ne tärkeimmät nähtävyydet hinnastoineen ja joitakin hyödyllisiä lauseita kohdemaan kielellä (kuten aina yhtä viehättävä "Jätä minut rauhaan!"). Mutta kun maassa on tarkoitus asua vähintään vuosi, tulee matkaoppaita tutkineeksi ihan eri näkökulmasta ja eri tarpeet mielessä.

Kirjaston valikoimasta omaksi suosikikseni nousi Rough Guides -sarjan opas, joka muista oppaista poiketen menee pintaa syvemmälle valaisten eri paikkojen taustoja ja johdatellen hieman tarinanomaisesti eri kohteisiin. Lisäksi kirjan lopussa on laajasti esitelty Norjan historiaa ja kulttuuria sekä annettu kirjasuosituksia eri aihepiireistä. Tämä voisi olla hyvä hankinta omaan kirjahyllyyn.

Ihan mielenkiintoisena oppaana mainittakoon myös tuo kuvassa kasan päällimmäisenä näkyvä Wallpaper* City Guide, joka esittelee Oslon keskustan alueet ja niiden urbaanit kahvilat, putiikit ynnä muut paikat hienojen kuvien kera. Siitä tulen varmasti poimimaan parit osoitteet ylös vaikken kirjaa ihan omaksi hankkisikaan.

2 kommenttia:

  1. Löysin Helin blogista (Norjalainen päiväkirja) tänne ja päätin tulla toivottamaan tervetulleeksi Osloon! Minulla on ollut ajatuksissa kirjoitella joku Oslo-aiheinen postaus, joten kunhan sellaisen joskus saan aikaiseksi niin ehkäpä siitäkin saat jotain vinkkejä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kaikki vinkit ovat oikein tervetulleita :)

      Poista