torstai 10. tammikuuta 2013

Turvallinen kaupunki


Syksy oli yhtä ihmetystä ja jännitystä täynnä, kun käynnistin oman yritykseni toiminnan ja julkaisin kotisivut. Pää on täynnä norjalaisia kirjanpitotermejä, sieltä täältä kerättyjä vihjeitä ajanhallintaan ja asiakkaiden hankintaan, epävarmuutta omista taidoista ja hinnoittelusta... Eli sitä kaikkea mitä yrittäjyyteen vaan voi kuulua. Lisäjännitystä tuo tosiaan tämä ulkomaisten sääntöjen opettelu (kaikki ei mene niin kuin Suomessa), mutta uskon myös avun olevan lähellä kun sitä tulen tarvitsemaan.


Toinen jännittävä asia on ollut kauppahallin avautuminen tähän meidän lähelle. Mathallen on ilmeisesti ihka ensimmäinen kauppahalli Oslossa, jos ymmärsin uutisointia ihan oikein. Olemme käyneet siellä jo useaan otteeseen, milloin sunnuntaiherkkuja hakemassa ja milloin erikoisjuustoja maistelemassa. Olen kerännyt omia valokuvia Flickr-kokoelmaani.


Joulun vietimme täällä Norjassa kotona kahdestaan ja kokosimme joulupöydän antimet norjalaisista perinteistä, joihin olimme päässeet tutustumaan jo aikaisemmin pikkujouluissa eli julebordissa. En ole kovin monissa "firman pikkujouluissa" ollut, mutta voin kuvitella, että meno tässä julebordissa oli todella rauhallista suomalaiseen juhlintaan verrattuna. Yhtäkään laulua ei kajahtanut ilmoille, ja ihmettelimmekin sitä ääneen miten suomalaiset ja ruotsalaiset harrastavat lauluvihkoja ja juomalauluja mutta norjalaiset eivät sitä tapaa ole itselleen ottaneet.


Tämän blogipostauksen otsikko tuli mieleen, kun kerroin Facebookissa omille tutuille uutisoinnista meidän lähiseudulta. Huumekauppa kukoistaa torikadun pohjoispäädyssä, ja minä tämän osin jo tiesinkin kun alueella asun ja näen huppupäisiä kaupiskelijoita aina ulkona liikkuessani. Tulin uutista lukiessa miettineeksi, että ainiin, täällä Oslossahan on räjähtänyt pommi ja nyt vielä tällainen uutinen, eikö minun pitäisi pelätä? Mutta kun ei pelota.

Vajaan vuoden aikana olen kiintynyt kotiimme, havainnut sen sijainnin todella käteväksi ja löytänyt nurkan takaa jos minkälaista kahvilaa ja pikkukauppaa. Maahanmuuttajat pitävät pieniä ruokakauppoja joissa voi poimia vihanneksia omaan pajukoriin kadun varressa ja joista voi löytää aasialaisia erikoisuuksia uusiin ruokakokeiluihin. Minut valtaa aina lämmin tunne palatessani tälle alueelle jostain kauempaa.


Minulla on turvallinen olo täällä.

(Lisää minun Oslossa valokuvaamaa katutaidetta löytyy Flickr-kokoelmasta.)

2 kommenttia:

  1. Hei mahtavaa, onnea uudelle yritykselle!! Ja hyvää uutta vuotta myös! :)

    VastaaPoista
  2. Hei, Sanna! Mitä Osloon kuuluu nyt? Toukokuussa.

    VastaaPoista